Liigitus
Põrsafilee ja õuna-konjakikaste
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Kasuta kokkamiseks mett, õunamoosi ja konjakit. Mahlane põrsafilee õuna-konjakikastmega on mõnus toit sügisese saagikoristamise ajaks.
Koostisosad
-
1 kgpõrsa välisfileed
-
1 tlsoola
-
0.5 tlpurustatud musta pipart
- Marinaad:
-
1 dlmagusat sojakastet
-
0.5 dlrapsiõli
-
1 slmett
-
1 slpihvimaitseainet
-
1 sltüümiani
- Praadimiseks:
-
õli
- Õuna-konjakikaste:
-
2 dlküpsetusleent või lihapuljongit
-
2 dlvahukoort
-
4 slmagusat õunamoosi
-
2 slkonjakit
-
1 slsojakastet
-
1 slsinepit
Valmistamisjuhend
Pane filee tugevasse külmutuskotti. Sega omavahel marinaadi koostisosad ja vala külmutuskotti. Sulge kott ja tõsta külmikusse. Lase lihal vähemalt 4 tundi või hommikuni marineeruda.
Pühi fileelt marinaad ning hõõru pinnale sool ja pipar. Pruunista filee pannil õlis. Tõsta filee ahjuvormi ja vala põhja 2 dl vett. Lükka lihatermomeeter liha kõige paksemasse kohta. Küpseta 150-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 72–74 kraadi. Vala küpsetusleem kastrulisse ja keera filee 15 minutiks fooliumisse. Lisa kastrulisse ülejäänud kastme koostisosad ja keeda 5–10 minutit.
Viiluta liha ja paku koos kastmega.