
Liigitus
Pohla-vanillikeerud
30 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Pane tainasse vanillikastet ja täida saiakesed pohladega. Paku suus sulavaid pohla-vanillikeerdusid kohvi kõrvale.
Koostisosad
-
1 purk(0,25 l) vanillikastet
-
2.5 dlvett
-
50 gpärmi
-
1kanamuna
-
1.5 dlsuhkrut
-
1 tlsoola
-
2 tljahvatatud kardemoni
-
15 dlnisujahu
-
150 gmargariini või võid
- Täidis:
-
100 gmargariini või võid
-
2 dltuhksuhkrut
-
2 slnisujahu
-
1 slvanillisuhkrut
-
2 dlpohli
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
Valmistamisjuhend
Kuumuta vanillikaste ja vesi käesoojaks. Lahusta vedelikus pärm. Lisa muna, suhkur, sool ja kardemon. Lisa ka osa jahust ning sega ühtlaseks. Lisa pehme rasvaine ja ülejäänud jahu. Sõtku sitkeks tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.
Rulli tainas umbes 30 x 60 cm suuruseks leheks. Sega kokku pehme rasvaine, tuhksuhkur, jahu ja vanillisuhkur. Määri segu tainale. Raputa peale pohlad. Keera tainas rulli. Lõika rullist kettaid. Tõsta saiakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase 15 minutit kerkida. Määri saiakesed munaga. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 12 minutit.