Paljaste äärtega sidrunibesee kook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Lihavõtted, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid, Ameerika

Paljaste äärtega sidrunibesee kook

12-le inimesele
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 5
    kanamuna
  • 2 dl
    suhkrut
  • 2 dl
    nisujahu
  • 0.5 dl
    kartulitärklist
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 2
    munavalget
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 150 g
    toasooja võid
  • 1 dl
    sidrunikreemi (lemon curd)
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja sõelu vahustatud muna hulka. Sega ettevaatlikult. Vooderda koogivorm (läbimõõt 24 cm) küpsetuspaberiga. Kui soovid kõrgemat kooki, küpseta põhja 20 cm vormis ja lõika äärtele küpsetuspaberist u 30 cm vormiäärest kõrgemad küpsetuspaberiribad. Küpseta koogipõhja 175 kraadi juures 40-50 minutit või seni, kuni põhi on vormi äärtest veidi lahti tulnud. Lase veidi aega jahtuda ja keera kook ümber.

Vahusta munavalged ja suhkur mikseriga ümarapõhjalises teraspotis tasaselt keeva veega poti peal. Veendu, et keev vesi ei puudutaks kausi põhja. Vahusta segu 10 minutit, kuni see soojeneb ning muutub paksuks ja läikivaks. Võta kauss potilt ära ja vahusta külma veega või jäätükkidega täidetud kausi peal, kuni besee jahtub.

Sega hulka pehme tükeldatud või ja sidrunikreem. Vahusta segu mõne minuti jooksul, kuni see muutub ühtlaseks.

Lõika koogipõhi kolmeks. Määri 3/4 täidisest koogipõhjade vahele. Ülejäänud täidis määri koogi pealispinnale. Kaunista vastavalt soovile.