Odrane peedi-põrsavorm
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Gluteenivaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Pearoog

Odrane peedi-põrsavorm

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 600 g
    põrsa välisfileed
  • 0.5 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • 1 sl
    õli
  • 2
    (300 g) peeti
  • 2.5 dl
    purustatud odrakruupe
  • 7 dl
    aedviljapuljongit
  • 1 tl
    kuivatatud tüümiani
  • 2 dl
    köögikoort
  • 1 pakk
    (150 g) tükeldatud sinihallitusjuustu
  • Peale:
  • peterselli või tüümiani
 

Valmistamisjuhend

Lõika liha sentimeetri paksusteks viiludeks ning maitsesta need soola ja pipraga. Prae lihaviilud pannil õlis kaunilt pruuniks. Koori peedid ja riivi jämeda riiviga. Lao ahjuvormi vaheldumisi odrakruupe, riivitud peeti ja lihaviilusid. Lisa aedviljapuljong, tüümian ja koor. Küpseta 175-kraadise ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Lisa sinihallitusjuust ja küpseta veel 30–40 minutit. Kui pind hakkab muutuma liiga tumedaks, kata vorm küpsetuspaberiga. Kui pind on kuiv, lisa vedelikku. Raputa peale hakitud peterselli või tüümiani.