Liigitus
Mustika-vanilli Bostoni sai
25 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste
” See Bostoni sai saab uut maitset mustikatest ja mahlasust vanillikastmest. Mustika-vanilli Bostoni saias on lausa 25 tükki, nii et see küpsetis sobib hästi suvisele peolauale. Paku kohvi või tee kõrvale.
Koostisosad
-
1 purk(2,5 dl) vanillikastet
-
25 gpärmi
-
1 dlsuhkrut
-
1 tljahvatatud kardemoni
-
0.5 tlsoola
-
1kanamuna
-
8 dlnisujahu
-
75 gmargariini
- Mustika-vanillitäidis:
-
100 gmargariini
-
2 dltuhksuhkrut
-
2 slnisujahu
-
1 slvanillisuhkrut
-
2 dlkülmutatud mustikaid
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Peale:
-
2 slpärlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Määri pind munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit.
Soojenda vanillikaste käesoojaks. Lahusta selles pärm. Lisa suhkur, kardemon, sool ja muna. Lisa hulka osa jahu ning sega ühtlaseks. Lisa pehme margariin ja ülejäänud jahu. Sõtku sitkeks tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.
Rulli tainas umbes 30 x 60 cm suuruseks leheks. Sega kausis margariin, tuhksuhkur, jahu ja vanillisuhkur. Määri segu taina peale. Puista peale mustikad. Keera tainas rulli. Lõika rull üheksaks tükiks. Vooderda lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 26 cm) küpsetuspaberiga. Pane rullitükid, lõikepind ülespoole, vormi. Kata käterätikuga ja lase 20 minutit kerkida.