Melonisalat sidrunimarinaadiga
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Salat, Taimetoit, Vegan, Puuviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sõbrapäev, Sisaldab tsitruseid

Melonisalat sidrunimarinaadiga

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 0.5
    arbuusi
  • 0.5
    kantaluupi või mesimelonit
  • Sidrunisiirup:
  • 1 dl
    (Demerara) suhkrut
  • 0.5 dl
    sidrunimahla
  • 1 dl
    vett
  • ühe sidruni koor ribadena
  • 2 dl
    sidrunilikööri (soovi korral)
 

Valmistamisjuhend

Puhasta arbuus ja melon seemnetest. Vormi viljalihast melonilusikaga pallid. Võid viljad ka kuubikuteks lõigata. Tõsta melon ja arbuus kaussi. Mõõda potti sidrunisiirupi koostisosad (välja arvatud sidruniliköör). Pese sidrun korralikult kuuma vee all puhtaks ja lõika koor kas tsitrusekoorija või koorimisnoaga ribadeks. Lisa sidrunikoored potti. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel umbes 10 minutit või kuni siirup muutub veidi paksemaks. Maitsesta soovi korral sidrunilikööriga. Vala kuum siirup meloni- ja arbuusitükkidele. Lase maitsestumiseks mõni tund külmas seista.