Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
0.5arbuusi
-
0.5kantaluupi või mesimelonit
- Sidrunisiirup:
-
1 dl(Demerara) suhkrut
-
0.5 dlsidrunimahla
-
1 dlvett
-
ühe sidruni koor ribadena
-
2 dlsidrunilikööri (soovi korral)
Valmistamisjuhend
Puhasta arbuus ja melon seemnetest. Vormi viljalihast melonilusikaga pallid. Võid viljad ka kuubikuteks lõigata. Tõsta melon ja arbuus kaussi. Mõõda potti sidrunisiirupi koostisosad (välja arvatud sidruniliköör). Pese sidrun korralikult kuuma vee all puhtaks ja lõika koor kas tsitrusekoorija või koorimisnoaga ribadeks. Lisa sidrunikoored potti. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel umbes 10 minutit või kuni siirup muutub veidi paksemaks. Maitsesta soovi korral sidrunilikööriga. Vala kuum siirup meloni- ja arbuusitükkidele. Lase maitsestumiseks mõni tund külmas seista.