
Meeldib
1
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Marineeritud spargel
4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada
” Marineeritud spargel on kevadhõrgutiste klassika. Jäta sparglile marineerumiseks umbes kaks tundi aega. Paku näiteks salatite ja pirukate juurde kevadisel peolaual või kala- ja lihatoidu lisandina.
Koostisosad
-
1 kimpsparglit
-
1 dlõli
-
0.5 dlpalsamiveiniäädikat
-
2 slsidrunimahla
-
0.8 tlsoola
-
musta pipart
-
1.5 slhakitud basiilikut
-
1.5 slhakitud peterselli
Valmistamisjuhend
Koori sparglid ja lõike puine, kõva varreosa ära. Keeda sparglid soolavees peaaegu küpseks, umbes 10 minutit.
Nõruta sparglid korralikult. Sega õli hulga äädikas, sidrunimahl, sool ja pipar. Vala vedelik sparglite peale. Lase umbes 2 tundi jääkapis maitsestuda.
Tükelda peale peterselli ja basiilikut.