
Liigitus
Koostisosad
-
4muna
-
1 dlsuhkrut
-
0.5 dlnisujahu
-
0.5 dlkartulitärklist
-
0.5 dlkakaopulbrit
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1 tlvanillisuhkrut
- Täidis:
-
3 dlvahukoort
-
1 dltuhksuhkrut
-
250 gmascarpone-juustu
-
120 gpurustatud Marianne komme
-
5želatiinilehte
-
1 dlkuuma piima
- Peale panemiseks:
-
30 gpurustatud Marianne komme
-
2 dlkülmutatud vaarikaid (soovi korral)
Valmistamisjuhend
Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja sõelu need vahustatud muna hulka. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta küpsiseid 225 kraadi juures umbes 8 minutit. Pööra plaat tagurpidi, suhkruga kaetud küpsetuspaberi peale. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Vahusta koor ja tuhksuhkur. Lisa kommipuru ja mascarpone. Sega ühtlaseks massiks. Pigista želatiinilehtedest vesi välja. Leota želatiinilehti kuumas piimas. Lisa želatiin täidisele pidevalt segades. Lase täidisel mõnda aega tarretuda. Lõika koogipõhi pooleks. Määri täidis ühe poole peale, tõsta teine pool katteks peale. Kata kook kilega ja pane vajutuseks peale lõikelaud. Lase jahedas seista. Lõika vormiga kas südamekujulised või nelinurksed koogid. Kaunista kommipuruga ja soovi korral vaarikatega.