Marianne südamekesed
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Marianne südamekesed

7 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 4
    muna
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 dl
    nisujahu
  • 0.5 dl
    kartulitärklist
  • 0.5 dl
    kakaopulbrit
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
  • Täidis:
  • 3 dl
    vahukoort
  • 1 dl
    tuhksuhkrut
  • 250 g
    mascarpone-juustu
  • 120 g
    purustatud Marianne komme
  • 5
    želatiinilehte
  • 1 dl
    kuuma piima
  • Peale panemiseks:
  • 30 g
    purustatud Marianne komme
  • 2 dl
    külmutatud vaarikaid (soovi korral)
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja sõelu need vahustatud muna hulka. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta küpsiseid 225 kraadi juures umbes 8 minutit. Pööra plaat tagurpidi, suhkruga kaetud küpsetuspaberi peale. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Vahusta koor ja tuhksuhkur. Lisa kommipuru ja mascarpone. Sega ühtlaseks massiks. Pigista želatiinilehtedest vesi välja. Leota želatiinilehti kuumas piimas. Lisa želatiin täidisele pidevalt segades. Lase täidisel mõnda aega tarretuda. Lõika koogipõhi pooleks. Määri täidis ühe poole peale, tõsta teine pool katteks peale. Kata kook kilega ja pane vajutuseks peale lõikelaud. Lase jahedas seista. Lõika vormiga kas südamekujulised või nelinurksed koogid. Kaunista kommipuruga ja soovi korral vaarikatega.