Lõheseljanka
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Euroopa, Skandinaavia, Vene, Kala, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Munavaba, Suhkruvaba, Gluteenivaba, Sisaldab kala, Supp

Lõheseljanka

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 3
    porgandit õhukeste ribadena
  • 175 g
    juursellerit
  • 1
    suur hakitud sibul
  • 1
    ribadeks lõigatud konservkurk
  • 1
    ribadeks lõigatud küüslauguküüs
  • 2.5 sl
    rapsi- või avokaadoõli
  • 1.5 l
    vett
  • 1.5
    kalapuljongikuubikut
  • 75 g
    tomatipüreed
  • 1.5
    loorberilehte
  • 15
    musta pipra tera või 7 vürtsitera
  • 800 g
    kuubikuteks lõigatud lõhet
  • 0.8
    pott tilli või peterselli
  • 0.8
    sidruni mahl
  • 1.5 tl
    kappareid
  • Lisaks:
  • hapukoort
 

Valmistamisjuhend

Koori ja lõika aedviljad valmis. Kuumuta suures potis õli. Lisa aedviljad ja sega läbi. Mõõda hulka vesi, kalapuljongikuubik, tomatipüree, loorberileht ja pipraterad. Lase keema. Lisa lõhekuubikud. Lase mõõdukal temperatuuril paar minutit keeda. Lisa kapparid, hakitud maitsetaimed ja sidrunist pigistatud mahl. Paku juurde hapukoort.