Lõhelaksa
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Aasia, Kala, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab sojat, Kiire valmistada, Lihtne valmistada, Munavaba, Ei sisald. piimatooteid, Gluteenivaba, Laktoosivaba, Sisaldab kala, Supp

Lõhelaksa

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Aasiapäraselt maitsestatud lõhesupp on vürtsiselt värske maitsega.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    lõhefileed
  • 7 dl
    kalapuljongit
  • 1 purk
    (400 g) kookospiima
  • tükk värsket ingverit
  • 1
    laimi koor ja mahl
  • 2 sl
    punast Tai karripastat
  • 1 sl
    suhkrut
  • 100 g
    nuudleid
  • 1 pakk
    (200 g) külmutatud oatükke
  • 0.5
    punast tšillit
  • Peale:
  • värskeid maitsetaimi, näiteks petersell, münt
  • münti
 

Valmistamisjuhend

Eemalda lõhe luud ja nahk. Tükelda lõhe. Mõõda kastrulisse kalapuljong ja lisa juurde kookospiim, tükeldatud ingver, riivitud laimikoor ning karripasta ja suhkur. Keeda 5 minutit.

Tükelda puljongisse nuudlid, lisa lõhetükid, oad ja peenestatud tšilli. Keeda väiksel kuumusel 3–4 minutit, kuni lõhe ja nuudlid on küpsed. Lisa supile laimimahl ja puista peale peenestatud maitsetaimi.