Lõhe-rukkipirukad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Sisaldab kala, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Uus aasta, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Kala, Eelroog

Lõhe-rukkipirukad

12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Väikesed pirukad sobivad ahvatlevaks eelroaks peolauale või kergeks kehakinnituseks argiõhtul.

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    taluvõi
  • 4 dl
    nisujahu
  • 2 dl
    rukki täisterajahu
  • soola
  • 4 sl
    külma vett
  • Täidis:
  • 100 g
    porrulauku
  • 1 sl
    taluvõid
  • 250 g
    kuumsuitsulõhet
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 2
    kanamuna
  • 1 dl
    hapukoort
  • 1 dl
    piima
  • 2 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Näpi külm taluvõi, jahud ja sool kruubitaoliseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Vajuta määritud muffinivormide põhjale ja servadele väike tükk tainast. Vajuta tainapõhjadesse kahvliga augud ja tõsta täidise tegemise ajaks külmikusse.

Poolita, loputa ja viiluta porrulauk. Hauta porrulauk pannil sulavõis pehmeks. Tükelda lõhe ja sega porrulauguga. Pane lõhe-ja porrutäidis vormidesse taina peale. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Sega kokku lahtiklopitu muna, hapukoor, piim ja riivjuust. Vala segu täidise peale vormidesse.

Küpseta pirukaid 225-kraadise ahju keskmises osas 12–15 minutit. Enne vormist väljavõtmist lase pirukatel veidi jahtuda.