Liigitus
Lõhe-rukkipirukad
12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Väikesed pirukad sobivad ahvatlevaks eelroaks peolauale või kergeks kehakinnituseks argiõhtul.
Koostisosad
-
250 gtaluvõi
-
4 dlnisujahu
-
2 dlrukki täisterajahu
-
soola
-
4 slkülma vett
- Täidis:
-
100 gporrulauku
-
1 sltaluvõid
-
250 gkuumsuitsulõhet
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
2kanamuna
-
1 dlhapukoort
-
1 dlpiima
-
2 dlriivjuustu
Valmistamisjuhend
Näpi külm taluvõi, jahud ja sool kruubitaoliseks seguks. Lisa külm vesi ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Vajuta määritud muffinivormide põhjale ja servadele väike tükk tainast. Vajuta tainapõhjadesse kahvliga augud ja tõsta täidise tegemise ajaks külmikusse.
Poolita, loputa ja viiluta porrulauk. Hauta porrulauk pannil sulavõis pehmeks. Tükelda lõhe ja sega porrulauguga. Pane lõhe-ja porrutäidis vormidesse taina peale. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Sega kokku lahtiklopitu muna, hapukoor, piim ja riivjuust. Vala segu täidise peale vormidesse.
Küpseta pirukaid 225-kraadise ahju keskmises osas 12–15 minutit. Enne vormist väljavõtmist lase pirukatel veidi jahtuda.