
Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Laimi-õrnsoolalõhe ja mädarõikahapukoor
10 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada
” Paku õrnsoolalõhe juurde mädarõikahapukoort. Laimiga õrnsoolamine annab lõhele värske maitse. Paku õrnsoolalõhet jõuluaja kalalaual või kerge einena koos salati ja keedukartulitega.
Koostisosad
-
700 glõhefileed
-
2 sljämedat meresoola
-
2 tlsuhkrut
-
2laimi riivitud koor
-
0.5laimi mahl
- Mädarõikahapukoor:
-
1 purk(120 g) hapukoort
-
2 slriivitud mädarõigast
-
0.5 dlvahukoort
-
suhkrut
-
soola
-
purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Eemalda lõhefileest luud. Puista filee peale sool, suhkur ja riivitud laimikoor. Vala peale laimimahl. Keera kala küpsetuspaberi ja kile sisse ning tõsta külmutuskotti. Lase fileel külmikus raskuse all maitsestuda umbes 8 tundi või öö läbi. Pühi sool kala pinnalt ära ja lõika kala õhukesteks viiludeks. Sega mädarõikahapukoore koostisained kokku ja paku õrnsoolakala juurde.