Laimi-õrnsoolalõhe ja mädarõikahapukoor
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Skandinaavia, Kala, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Varu aega, Lihtne valmistada, Munavaba, Gluteenivaba, Sisaldab kala, Piknik

Laimi-õrnsoolalõhe ja mädarõikahapukoor

10 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

 

Paku õrnsoolalõhe juurde mädarõikahapukoort. Laimiga õrnsoolamine annab lõhele värske maitse. Paku õrnsoolalõhet jõuluaja kalalaual või kerge einena koos salati ja keedukartulitega.

Lisa

Koostisosad

  • 700 g
    lõhefileed
  • 2 sl
    jämedat meresoola
  • 2 tl
    suhkrut
  • 2
    laimi riivitud koor
  • 0.5
    laimi mahl
  • Mädarõikahapukoor:
  • 1 purk
    (120 g) hapukoort
  • 2 sl
    riivitud mädarõigast
  • 0.5 dl
    vahukoort
  • suhkrut
  • soola
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Eemalda lõhefileest luud. Puista filee peale sool, suhkur ja riivitud laimikoor. Vala peale laimimahl. Keera kala küpsetuspaberi ja kile sisse ning tõsta külmutuskotti. Lase fileel külmikus raskuse all maitsestuda umbes 8 tundi või öö läbi. Pühi sool kala pinnalt ära ja lõika kala õhukesteks viiludeks. Sega mädarõikahapukoore koostisained kokku ja paku õrnsoolakala juurde.