Läätse-peekonisupp
Meeldib
4 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Laktoosivaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab sealiha, Sealiha, Pearoog

Läätse-peekonisupp

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Valmista maitsev läätsesupp, mille krooniks on peekon! Kõigepealt tükelda ja pruunista peekon, keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit. Enne serveerimist puista pinnale peterselli. Kui tahad tummisemat suutäit, siis tee supp püreeks.

Lisa

Koostisosad

  • 1 pakk
    (140 g) peekonit
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 2
    porgandit
  • 1 tl
    köömneid
  • 1.2 l
    vett
  • 2
    köögiviljapuljongikuubikut
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 2 dl
    rohelisi läätsi
  • 1 tl
    tüümiani
  • veidi soola
  • veidi purustatud musta pipart
  • Kaunistuseks:
  • peterselli
 

Valmistamisjuhend

Tükelda peekon. Pruunista peekoniribad potis. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Lisa köögiviljad ja peekon potti. Lisa maitseained ja sega mõni minut. Lisa vesi, puljongikuubikud ja tomatipasta. Loputa läätsed sõelas puhtaks ning lisa potti.

Keeda tasasel tulel 15-20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta ning haki kaunistuseks peterselli.

Nõuanne: kui tahad paksemat suppi, siis püreesta.