
Liigitus
Läätse-peekonisupp
4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Valmista maitsev läätsesupp, mille krooniks on peekon! Kõigepealt tükelda ja pruunista peekon, keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit. Enne serveerimist puista pinnale peterselli. Kui tahad tummisemat suutäit, siis tee supp püreeks.
Koostisosad
-
1 pakk(140 g) peekonit
-
1sibul
-
2küüslauguküünt
-
2porgandit
-
1 tlköömneid
-
1.2 lvett
-
2köögiviljapuljongikuubikut
-
2 sltomatipastat
-
2 dlrohelisi läätsi
-
1 tltüümiani
-
veidi soola
-
veidi purustatud musta pipart
- Kaunistuseks:
-
peterselli
Valmistamisjuhend
Tükelda peekon. Pruunista peekoniribad potis. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Lisa köögiviljad ja peekon potti. Lisa maitseained ja sega mõni minut. Lisa vesi, puljongikuubikud ja tomatipasta. Loputa läätsed sõelas puhtaks ning lisa potti.
Keeda tasasel tulel 15-20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta ning haki kaunistuseks peterselli.
Nõuanne: kui tahad paksemat suppi, siis püreesta.