
Liigitus
Kuumsuitsulõhe-kitsejuustupirukad
20 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Pirukad sobivad hästi õhtuooteks, eelroaks ja Rootsi lauale. Maitsestatud crème fraîche annab kuumsuitsulõhe-kitsejuustupirukate tainale maitset.
Koostisosad
-
250 gmargariini
-
5 dlnisujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1 purkmaitsestatud créme fraîche´i
- Täidis:
-
300 gkuumsuitsulõhet
-
100 gkitsejuustu
-
1pott tilli
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Peale:
-
3 slseesamiseemneid
Valmistamisjuhend
Näpi margariin ja kuivained kokku. Sega hulka crème fraîche. Keera tainas toidukilesse ja tõsta umbes tunniks külmkappi. Pane lauale jahu ja rulli tainast õhuke ruudukujuline leht. Lõika tainas pikkupidi kaheks. Tükelda lõhe ja kitsejuust, haki till koos varrega. Pane mõlema tainalehe keskosale lõhet, kitsejuustu ja tilli. Määri lehe teised ääred munaga. Keera määrimata pool täidise peale ja voldi siis peale määritud pool. Lõike tainalehed tükkideks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kinnituskoht allapoole. Määri pirukad munaga ja raputa peale seemneid. Lõika noaga pinnale väikesed sälgud. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12 minutit.