Kuumsuitsulõhe-kitsejuustupirukad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Kala, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada, Sünnipäev, Sisaldab kala, Piknik

Kuumsuitsulõhe-kitsejuustupirukad

20 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Pirukad sobivad hästi õhtuooteks, eelroaks ja Rootsi lauale. Maitsestatud crème fraîche annab kuumsuitsulõhe-kitsejuustupirukate tainale maitset.

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    margariini
  • 5 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 purk
     maitsestatud créme fraîche´i
  • Täidis:
  • 300 g
    kuumsuitsulõhet
  • 100 g
    kitsejuustu
  • 1
    pott tilli
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Peale:
  • 3 sl
    seesamiseemneid
 

Valmistamisjuhend

Näpi margariin ja kuivained kokku. Sega hulka crème fraîche. Keera tainas toidukilesse ja tõsta umbes tunniks külmkappi. Pane lauale jahu ja rulli tainast õhuke ruudukujuline leht. Lõika tainas pikkupidi kaheks. Tükelda lõhe ja kitsejuust, haki till koos varrega. Pane mõlema tainalehe keskosale lõhet, kitsejuustu ja tilli. Määri lehe teised ääred munaga. Keera määrimata pool täidise peale ja voldi siis peale määritud pool. Lõike tainalehed tükkideks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kinnituskoht allapoole. Määri pirukad munaga ja raputa peale seemneid. Lõika noaga pinnale väikesed sälgud. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12 minutit.