Kreveti-sushikauss
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Sisaldab muna, Sisaldab sojat, Sisaldab mereande, Koorikloomad, Aasia, Eelroog, Pearoog

Kreveti-sushikauss

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Sushikausse on lihtne valmistada, kui parajasti ei viitsi sushit rullida.

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    sushiriisi
  • 2.5 dl
    vett
  • 1 sl
    riisiveiniäädikat
  • 1 tl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    soola
  • Tšillimarinaadis krevetid:
  • 1 kott
    (180 g) külmutatud kooritud krevette
  • 0.5 dl
    magusat tšillikastet
  • 1 sl
    sojakastet
  • 2 tl
    seesamiõli
  • Lisaks:
  • 1.5
    avokaadot
  • tükk punast kapsast
  • 0.5
    kurki
  • 1
    värske porgand
  • 2 sl
    seesamiseemneid
  • Avokaado-wasabimajonees:
  • 0.5
    avokaadot
  • 1 dl
    majoneesi
  • 1 sl
    wasabipastat
 

Valmistamisjuhend

Nõruta krevetid. Sega tšilli- ja sojakastmest ning seesamiõlist marinaad. Sega marinaad krevettide hulka.

Poolita avokaadod, eemalda seeme ja tõsta viljaliha lusikaga lõikelauale. Püreesta poolik avokaado kahvliga ning sega koos majoneesi ja wasabipastaga kastmeks. Lõika ülejäänud avokaadod viiludeks.

Riivi punane kapsas õhukesteks ribadeks. Tükelda kurk. Koori porgand ja lõika ülipeenteks tikkudeks. Tõsta kausside põhja esmalt riisi. Seejärel lisa ülejäänud koostisained. Raputa peale seemned. Kaunista majoneesitriipudega.

Sulata krevetid. Valmista sushiriis. Loputa riisi külmas vees, kuni loputusvesi muutub selgeks. Keeda riisi vees väiksel kuumusel kaane all 20 minutit. Keetmise ajal ära sega ega tõsta potilt kaant.

Sega riisiveiniäädikat, suhkrut ja soola kausis, kuni suhkur ja sool on täielikult lahustunud. Lase riisil kaane all 5 minutit jahtuda.

Kalla riis madalasse kaussi ja vala hulka äädikasegu, samal ajal puulusikaga hakkivalt segades.