
Liigitus
Kreveti-sushikauss
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Sushikausse on lihtne valmistada, kui parajasti ei viitsi sushit rullida.
Koostisosad
-
2 dlsushiriisi
-
2.5 dlvett
-
1 slriisiveiniäädikat
-
1 tlsuhkrut
-
0.5 tlsoola
- Tšillimarinaadis krevetid:
-
1 kott(180 g) külmutatud kooritud krevette
-
0.5 dlmagusat tšillikastet
-
1 slsojakastet
-
2 tlseesamiõli
- Lisaks:
-
1.5avokaadot
-
tükk punast kapsast
-
0.5kurki
-
1värske porgand
-
2 slseesamiseemneid
- Avokaado-wasabimajonees:
-
0.5avokaadot
-
1 dlmajoneesi
-
1 slwasabipastat
Valmistamisjuhend
Nõruta krevetid. Sega tšilli- ja sojakastmest ning seesamiõlist marinaad. Sega marinaad krevettide hulka.
Poolita avokaadod, eemalda seeme ja tõsta viljaliha lusikaga lõikelauale. Püreesta poolik avokaado kahvliga ning sega koos majoneesi ja wasabipastaga kastmeks. Lõika ülejäänud avokaadod viiludeks.
Riivi punane kapsas õhukesteks ribadeks. Tükelda kurk. Koori porgand ja lõika ülipeenteks tikkudeks. Tõsta kausside põhja esmalt riisi. Seejärel lisa ülejäänud koostisained. Raputa peale seemned. Kaunista majoneesitriipudega.
Sulata krevetid. Valmista sushiriis. Loputa riisi külmas vees, kuni loputusvesi muutub selgeks. Keeda riisi vees väiksel kuumusel kaane all 20 minutit. Keetmise ajal ära sega ega tõsta potilt kaant.
Sega riisiveiniäädikat, suhkrut ja soola kausis, kuni suhkur ja sool on täielikult lahustunud. Lase riisil kaane all 5 minutit jahtuda.
Kalla riis madalasse kaussi ja vala hulka äädikasegu, samal ajal puulusikaga hakkivalt segades.