Kreemine köögiviljapüreesupp
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi

Kreemine köögiviljapüreesupp

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Köögiviljapüreesupp on maitsev roog tervele perele. Supi valmistamiseks võib kasutada pea kõiki juur- ja köögivilju. Suurepärase maitse annavad supile aga juurseller ja pastinaak.

Lisa

Koostisosad

  • 0.5
    poolitatud porrulauku
  • 200 g
    pastinaaki
  • 200 g
    juursellerit
  • 500 g
    porgandeid
  • 4
    kartulit
  • 1 l
    vett (vajadusel rohkem)
  • 2 tl
    ürdisoola
  • 2 tl
    estragoni
  • (keeduleent)
  • 1 dl
    koort, sulatatud juustu või toorjuustu
 

Valmistamisjuhend

Lõika porrulauk pooleks ning loputa lehevahesid hoolikalt. Koori pastinaak, juurseller, porgandid ja kartulid ning tükelda.

Pane vesi keema ning lisa ürdisool ja köögiviljad. Vett peab olema nii palju, et köögiviljad oleksid kaetud. Keeda kaane all, kuni köögiviljad on pehmed. Vala keeduleem eraldi anumasse ning püreesta köögiviljad (näiteks nuimiksriga). Lisa estragon, keeduleem ning koor, sulatatud juust või toorjuust. Mikserda paraja paksusega supiks ning maitse. Vajadusel lisa ürdisoola või estragoni.

Nõuanne! Vajadusel lahjenda suppi keeva veega.