Liigitus
Kreemine köögiviljapüreesupp
4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Köögiviljapüreesupp on maitsev roog tervele perele. Supi valmistamiseks võib kasutada pea kõiki juur- ja köögivilju. Suurepärase maitse annavad supile aga juurseller ja pastinaak.
Koostisosad
-
0.5poolitatud porrulauku
-
200 gpastinaaki
-
200 gjuursellerit
-
500 gporgandeid
-
4kartulit
-
1 lvett (vajadusel rohkem)
-
2 tlürdisoola
-
2 tlestragoni
-
(keeduleent)
-
1 dlkoort, sulatatud juustu või toorjuustu
Valmistamisjuhend
Lõika porrulauk pooleks ning loputa lehevahesid hoolikalt. Koori pastinaak, juurseller, porgandid ja kartulid ning tükelda.
Pane vesi keema ning lisa ürdisool ja köögiviljad. Vett peab olema nii palju, et köögiviljad oleksid kaetud. Keeda kaane all, kuni köögiviljad on pehmed. Vala keeduleem eraldi anumasse ning püreesta köögiviljad (näiteks nuimiksriga). Lisa estragon, keeduleem ning koor, sulatatud juust või toorjuust. Mikserda paraja paksusega supiks ning maitse. Vajadusel lisa ürdisoola või estragoni.
Nõuanne! Vajadusel lahjenda suppi keeva veega.