Liigitus
Kitsejuustusalat peedi-pähklikreemiga
2 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Kodumaisest kitsejuustust salat viib keele alla ka nõudlikul juustusõbral!\nRetsept põhineb Andri-Peedo talukohviku koka Ursel Nõlvaku retseptil. Foto tegi Lauri Laan.
Koostisosad
-
1keskmine punapeet
-
2Andri-Peedo talu valgehallitusega kitsejuustu
-
3 splröstitud sarapuupähkleid
-
1 tlõunaäädikat
-
0.5 tlmett
-
0.2 tlsoola
-
3 splrüpsiõli
-
Paar peotäit salatilehti
Valmistamisjuhend
Pese peet puhtaks, pane fooliumisse ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u. pool tundi või kuni peet grilltikuga torgates ka keskelt pehme tundub. Võta peet ahjust, lase jahtuda ja koori.
Haki pähklid suure kööginoaga peenemaks.
Pane blenderisse või sauseguri kannu peet, lisa õli ja pähklid ning purusta kõik ühtlaseks kreemiks. Lisatava õli kogus sõltub peedi mahlasusest, eesmärgiks on saada ühtlaselt pehme kreem.
Salatikastme valmistamiseks lahusta mesi õunaäädikas, lisa 1 spl rüpsiõli ja klopi kaste läbi.
Kui soovid sooja kitsejuustusalatit, küpseta kitsejuustukesi ahjuplaadil 189 kraadi juures 7-9 minutit. Sama hea salati saab ka külmast, küpsetamata kitsejuustust – sinu valik!
Serveerimiseks jaga peedikreem kahele taldrikule, lisa kastmega segatud salatilehed ja tõsta kõige peale kitsejuust. Kaunista ülejäänud hakitud pähklitega.