
Liigitus
Kikerhernesupp röstitud kõrvitsaga
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Röstitud kõrvits ja rohked maitseained annavad supile imelise aroomi ja maitse.
Koostisosad
-
800 gkõrvitsat
-
1värske õun
-
1suur sibul
-
2küüslauguküünt
-
1 slõli
-
1 tljahvatatud vürtsköömneid
-
0.5 tlsuitsupaprikapulbrit
-
0.5 tltšillimaitsesegu veskist
-
6 dlvett
-
1aedviljapuljongikuubik
-
1 purk(290/175 g) eelkeedetud kikerherneid
- Lisaks:
-
créme fraîche´i
-
peterselli
Valmistamisjuhend
Lõika kõrvits sektoriteks, eemalda koor ja seemned. Lõika kõrvits kuubikuteks. Laota kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju ülemisel restil 20 minutit. Koori õun ja lõika kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulaid ja õunu poti põhjas õlis. Lisa maitseained ja kõrvits. Vajuta kõrvitsaid kergelt kahvliga. Loputa ja nõruta kikerherned. Lisa vesi, puljongikuubik ja loputatud kikerherned. Keeda mõni minut. Kaunista hakitud peterselliga. Lisa supiportsjonile lusikatäis crème fraîche'i.