Kikerhernesupp röstitud kõrvitsaga
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Pearoog

Kikerhernesupp röstitud kõrvitsaga

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Röstitud kõrvits ja rohked maitseained annavad supile imelise aroomi ja maitse.

Lisa

Koostisosad

  • 800 g
    kõrvitsat
  • 1
    värske õun
  • 1
    suur sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    õli
  • 1 tl
    jahvatatud vürtsköömneid
  • 0.5 tl
    suitsupaprikapulbrit
  • 0.5 tl
    tšillimaitsesegu veskist
  • 6 dl
    vett
  • 1
    aedviljapuljongikuubik
  • 1 purk
    (290/175 g) eelkeedetud kikerherneid
  • Lisaks:
  • créme fraîche´i
  • peterselli
 

Valmistamisjuhend

Lõika kõrvits sektoriteks, eemalda koor ja seemned. Lõika kõrvits kuubikuteks. Laota kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju ülemisel restil 20 minutit. Koori õun ja lõika kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulaid ja õunu poti põhjas õlis. Lisa maitseained ja kõrvits. Vajuta kõrvitsaid kergelt kahvliga. Loputa ja nõruta kikerherned. Lisa vesi, puljongikuubik ja loputatud kikerherned. Keeda mõni minut. Kaunista hakitud peterselliga. Lisa supiportsjonile lusikatäis crème fraîche'i.