
Liigitus
Keedetud sparglid ja tsitrusene võikaste
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Kevad ilma keedetud sparglita pole ikka õige! Söö sparglit vahelduseks sidrunise võikastmega. Paku juurde värsket leiba. Vaata spargli keetmise ja sparglikastme õpetust.
Koostisosad
-
2 kimpusparglit
-
3 slapelsinimahla
-
2 slsidrunimahla
-
0.5 tlriivitud sidrunikoort
-
1 slvalge veini äädikat
-
100 gvõid
-
0.5 tlsoola
Valmistamisjuhend
Valmista kaste. Tõsta või toatemperatuurile soojenema. Mõõda apelsinimahl ja veiniäädikas väiksesse kastrulisse, riivi hulka pisut sidrunikoort. Keeda leent, kuni sellest on alles 2 sl. Vahusta kausis või. Lisa tasapisi leem. Maitsesta soola ja tilga sidrunimahlaga.
Lõika sparglivarte kõva ja puine osa ära. Koori nuppude poolt varre poole liikuvaotsalise koorimisnoaga. Aja vesi potis keema. Lisa liitri vee kohta näpuotsatäis suhkrut ja 2 tl soola. Keeda spargleid 10–15 minutit. Keetmisaeg oleneb sparglivarte suurusest ja spargli värskusest.
Nõruta sparglid korralikult. Võid vooderdada sparglite serveerimisnõu puhta salvrätiga, mis imab sisse sparglite liigse niiskuse. Paku spargleid kuumalt koos võikastmega.