
Liigitus
Kalkunirull ja mokakaste
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Peolauale sobib hästi kalkunifilee koos rikkaliku mokakastmega. Kalkunifilee küpsemisaeg on umbes 1,5 tundi. Mokakaste sisaldab muu hulgas kohvi, sinepit, rosmariini ja siirupit.
Koostisosad
-
1kalkuni fileerull (u 1,2 kg)
- Mokakaste:
-
1 dlkanapuljongit
-
1 dlkanget kohvi
-
1.5 slsiirupit
-
1 slDijoni sinepit
-
1 slsojakastet
-
1 tlrosmariini
-
2 dlkoort
-
1 slnisujahu
Valmistamisjuhend
Pane filee ahjuvormi. Vajuta lihatermomeeter filee keskele. Küpseta 175-kraadises ahjus tubli 1,5 tundi või kuni filee sisetemperatuur on 75 kraadi. Võta filee ahjust välja, mähi fooliumisse ja lase tõmmata. Valmista kaste. Lase kastrulis keema puljong, kohv, siirup, sinep, sojakaste ja rosmariin. Mõõda jahu koorepurki ja raputa. Vala koore-jahusegu puljongisse, sega ja keeda umbes 5 minutit. Maitse. Eemalda fileelt võrk ja lõika liha viiludeks. Paku koos kastmega.