Kalkunirull ja mokakaste
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab linnuliha, Sisaldab liha, Sisaldab sojat, Linnuliha, Pearoog

Kalkunirull ja mokakaste

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Peolauale sobib hästi kalkunifilee koos rikkaliku mokakastmega. Kalkunifilee küpsemisaeg on umbes 1,5 tundi. Mokakaste sisaldab muu hulgas kohvi, sinepit, rosmariini ja siirupit.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    kalkuni fileerull (u 1,2 kg)
  • Mokakaste:
  • 1 dl
    kanapuljongit
  • 1 dl
    kanget kohvi
  • 1.5 sl
    siirupit
  • 1 sl
    Dijoni sinepit
  • 1 sl
    sojakastet
  • 1 tl
    rosmariini
  • 2 dl
    koort
  • 1 sl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Pane filee ahjuvormi. Vajuta lihatermomeeter filee keskele. Küpseta 175-kraadises ahjus tubli 1,5 tundi või kuni filee sisetemperatuur on 75 kraadi. Võta filee ahjust välja, mähi fooliumisse ja lase tõmmata. Valmista kaste. Lase kastrulis keema puljong, kohv, siirup, sinep, sojakaste ja rosmariin. Mõõda jahu koorepurki ja raputa. Vala koore-jahusegu puljongisse, sega ja keeda umbes 5 minutit. Maitse. Eemalda fileelt võrk ja lõika liha viiludeks. Paku koos kastmega.