Käbe kõrvitsasupp punaste läätsedega
Meeldib
1 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada

Käbe kõrvitsasupp punaste läätsedega

4-le inimesele
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

 

Poole tunniga valmiv supp, mida jagub neljale sööjale üheks või kahele mitmeks söögikorraks

Lisa

Koostisosad

  • Pöidlaotsa suurune jupp ingverit
  • 2
    küüslauguküünt
  • Veerand tšillikauna või teelusikaotsatäis tšillipulbrit
  • 500 g
    käepärast kõrvitsat (muskaat-, või pähkel- on parimad)
  • 2
    keskmist porgandit
  • 200 g
    punaseid läätsesid
  • 500 ml
    kanapuljongit või 200 ml vett ja 400 ml purk kookospiima
  • 1 spl
    kookosõli või tavalist toiduõli
  • Serveerimiseks krõbedat peekonit või ahjus röstitus kõrvitsaseemneid
 

Valmistamisjuhend

• Koori kõrvits ja porgand ja riivi need jämeda riiviga

• Koori ingver ja küüslauk ning haki need peeneks

• Kuumuta poti põhjas kookosõli sees madalal kuumusel ingverit, küüslauku ja tšillit paar minutit

• Lisa riivitud kõrvits ja porgand, sega läbi ning kuumuta veel 5 minutit

• Lisa läätsed ja puljong ning lase keema tõusta

• Keera temperatuur madalamaks ning keeda tasasel tulel kaane umbes 20 minutit või kuni läätsed on täielikult pehmed.

• Soovi korral püreesta supp sauseguriga

• Anna lauale krõbeda peekonipuru või ahjus kergelt röstitud kõrvitaseemnetega