
Liigitus
Käbe kõrvitsasupp punaste läätsedega
4-le inimesele
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Poole tunniga valmiv supp, mida jagub neljale sööjale üheks või kahele mitmeks söögikorraks
Koostisosad
-
Pöidlaotsa suurune jupp ingverit
-
2küüslauguküünt
-
Veerand tšillikauna või teelusikaotsatäis tšillipulbrit
-
500 gkäepärast kõrvitsat (muskaat-, või pähkel- on parimad)
-
2keskmist porgandit
-
200 gpunaseid läätsesid
-
500 mlkanapuljongit või 200 ml vett ja 400 ml purk kookospiima
-
1 splkookosõli või tavalist toiduõli
-
Serveerimiseks krõbedat peekonit või ahjus röstitus kõrvitsaseemneid
Valmistamisjuhend
• Koori kõrvits ja porgand ja riivi need jämeda riiviga
• Koori ingver ja küüslauk ning haki need peeneks
• Kuumuta poti põhjas kookosõli sees madalal kuumusel ingverit, küüslauku ja tšillit paar minutit
• Lisa riivitud kõrvits ja porgand, sega läbi ning kuumuta veel 5 minutit
• Lisa läätsed ja puljong ning lase keema tõusta
• Keera temperatuur madalamaks ning keeda tasasel tulel kaane umbes 20 minutit või kuni läätsed on täielikult pehmed.
• Soovi korral püreesta supp sauseguriga
• Anna lauale krõbeda peekonipuru või ahjus kergelt röstitud kõrvitaseemnetega