Kaanega sibulasupp
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Prantsuse, Pearoog

Kaanega sibulasupp

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Prantsuse sibulasupp on klassikaline roog, mida on lihtne valmistada ning mis sobib hästi eelroaks või kergeks eineks. Saiaviiludest ja riivjuustust kaas annab supile ahjus viimase lihvi.

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    sibulat
  • 4
    küüslauguküünt
  • 50 g
    võid
  • 1 sl
    õli
  • 1 tl
    suhkrut
  • 1 l
    vett
  • 2 dl
    valget veini
  • 2
    köögiviljapuljongikuubikut
  • 1 tl
    tüümiani
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • Katteks:
  • 4
    saiaviilu
  • 1 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Viiluta sibulad, purusta küüslauk. Kuumuta või ja õli segu praepannil. Hauta sibulad ja küüslauk keskmisel kuumusel pehmeks. Lisa suhkur ning kuumuta pidevalt segades, kuni sibulad karamellistuvad ja muudavad kergelt värvi, aga ära lase neil pruunistuda.

Vala sibulad potti, lisa vesi, vein, puljongikuubikud ja maitseained. Lase tasasel tulel 30 minutit haududa.

Vala supp portsjonitena ahjuvormidesse. Kata saiaviilude ja riivjuustuga. Küpseta 225-kraadises ahjus, kuni juust on sulanud ja kergelt pruunistunud.