Hakkliha-plaadipirukas
Meeldib
4 4
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Munavaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab seeni, Sealiha, Veiseliha, Eelroog, Pearoog

Hakkliha-plaadipirukas

15 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 2.5 dl
    vett
  • 25 g
    pärmi
  • 1 tl
    suhkrut
  • 1 tl
    soola
  • 1 dl
    rukkikliisid
  • 6 dl
    sepikujahu
  • 2 sl
    õli
  • Täidis:
  • 1 karp
    (200 g) šampinjone
  • 400 g
    hakkliha
  • 1 sl
    õli
  • 2
    punast sibulat
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • 2 tl
    punet
  • 2
    paprikat
  • 1 purk
    (200 g) vedelat hapukoort
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 150 g
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas vees ning lisa suhkur, sool ja kliid. Sõtku hulka pool jahust. Lisa õli ja ülejäänud jahu. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase tainal rätikuga kaetult kahekordseks kerkida.

Puhasta ja viiluta seened. Prae neid kuival pannil ja tõsta ootama. Koori ja viiluta sibulad ja purusta küüslauguküüned. Kuumuta pannil õli ja prae hakkliha. Lisa sibul. Sega pisut. Poolita paprika, eemalda südamik ja seemned. Tükelda paprikad ning sega koos seente ja maitseainetega hakkliha juurde.

Sega kokku hapukoor, tomatipüree ja pool riivjuustust. Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi suuruseks. Määri hakklihasegu tainale ja vala peale hapukooresegu. Raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 15 minutit.