Granaatõuna-mokakoogikesed
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Magustoit

Granaatõuna-mokakoogikesed

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Väikesed mokakoogid on maiasmoka rõõm! Retseptile lisatud datlid ja kookosrasv annavad retseptile kaasaegse knihvi.

Lisa

Koostisosad

  • 20
    datlit
  • 2 dl
    vett
  • 100 g
    kookosrasva
  • 1
    muna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 2.5 dl
    nisujahu
  • 2 spl
    magustamata kakaopulbrit
  • 0.5 tl
    söögisoodat
  • 0.5 tl
    jahvatatud ingverit
  • Glasuur:
  • 1 dl
    kookosrasva
  • 2 spl
    magustamata kakaopulbrit
  • 2 dl
    piima
  • 5 dl
    tuhksuhkrut
  • 1
    granaatõun
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta ahi 180 kraadile. Kata 20x30 ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga ning määri vormi ääred õli või kookosrasvaga.

Kui datlid on kividega, eemalda kivid. Tõsta datlid pott, lisa vesi ja keeda 5 minutit. Lisa kookosrasv ja püreeri segu sauseguri või blenderiga. Las eveidi jahtuda ja lisa kergelt lahtiklopitud muna.

Sega tainakausis kokku suhkur ja muud kuivad koostisosad. Lisa datlisegu, sega ühtlaseks tainaks ning kalla küpsetusvormi. Küpseta 20-30 minutit või kuni sisse torgatud hambatikk jääb kuivaks.

Samal ajal kuumuta väikses potis kookosrasv, kakao ja piim. Kumuta egu keemiseni, tõsta tulelt ning lisa tuhksuhkur. Kalla kuum glasuur ahjust võetud koogile. Puhasta granaatõun ning lisa seemned glasuuri peale. Lase koogil enne serveerimist pool tunnikest jahtuda.