Mokaparfee ja šokolaadikaste
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Gluteenivaba, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Varu aega, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Mokaparfee ja šokolaadikaste

8 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

 

Mokaparfee on lihtne, kuid stiilne magustoit, mille saab aegsasti enne maiustamist valmis teha. Parfeele annab stiili juurde kohvi ja tumeda šokolaadi kaste.

Lisa

Koostisosad

  • 4
    munakollast
  • 2.5 dl
    tuhksuhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 8 dl
    vahukoort või vahustatavat köögikoort
  • 0.5 dl
    lahustuvat kohvi
  • 0.5 dl
    kuuma vett
  • Šokolaadikaste:
  • 200 g
    tumedat šokolaadi
  • 1 dl
    kohvi
  • 1 sl
    võid
 

Valmistamisjuhend

Vahusta tuhk- ja vanillisuhkur ning munakollased. Vahusta vahukoor eraldi. Sega lahustuv kohv kuuma veega ja lase jahtuda. Sega kõik koostisained ettevaatlikult segades kokku ning kalla segu 1,5-liitrisesse vormi. Kata vorm fooliumiga ja pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Tõsta parfee umbes pool tundi enne serveerimist sulama. Mõõda kastrulisse kohv, tükelda hulka šokolaad ning sulata šokolaad kohvis keskmisel kuumusel, vahepeal segades. Lisa või ja paku kastet parfee juurde.

Ülejäänud munavalgetest võid teha pisikesi beseesid, mida parfee juurde pakkuda.