Liigitus
Mokaparfee ja šokolaadikaste
8 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada
” Mokaparfee on lihtne, kuid stiilne magustoit, mille saab aegsasti enne maiustamist valmis teha. Parfeele annab stiili juurde kohvi ja tumeda šokolaadi kaste.
Koostisosad
-
4munakollast
-
2.5 dltuhksuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
-
8 dlvahukoort või vahustatavat köögikoort
-
0.5 dllahustuvat kohvi
-
0.5 dlkuuma vett
- Šokolaadikaste:
-
200 gtumedat šokolaadi
-
1 dlkohvi
-
1 slvõid
Valmistamisjuhend
Vahusta tuhk- ja vanillisuhkur ning munakollased. Vahusta vahukoor eraldi. Sega lahustuv kohv kuuma veega ja lase jahtuda. Sega kõik koostisained ettevaatlikult segades kokku ning kalla segu 1,5-liitrisesse vormi. Kata vorm fooliumiga ja pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. Tõsta parfee umbes pool tundi enne serveerimist sulama. Mõõda kastrulisse kohv, tükelda hulka šokolaad ning sulata šokolaad kohvis keskmisel kuumusel, vahepeal segades. Lisa või ja paku kastet parfee juurde.
Ülejäänud munavalgetest võid teha pisikesi beseesid, mida parfee juurde pakkuda.