
Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Datli-kohvikook
16 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Datlikook maitseb hästi kohvi juurde ja sobib ka kingituseks. Datli-kohvikook säilib toatemperatuuril umbes nädala.
Koostisosad
-
400 gkuivatatud pehmeid datleid
-
3 dlsuhkrut
-
1.5 dlkanget kohvi
-
400 gmargariini
-
5kanamuna
-
5 dlnisujahu
-
0.5 dlkakaopulbrit
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
1 tlsöögisoodat
-
1 slkardemoni
-
2 tlvanillisuhkrut
-
1 dlkoort
- Vormi määrimiseks:
-
margariini
-
riivsaia
Valmistamisjuhend
Tükelda datlid suuremasse kastrulisse ning lisa suhkur ja kohvi. Keeda pehmeks püreeks. Lisa margariin ja lase sulada. Sega ühtlaseks ja lase jahtuda. Lisa ükshaaval munad, vahepeal segades, ja omavahel segatud kuivained. Sega taina hulka koor. Määri ja kata riivsaiaga 2,5-liitrine koogivorm. Vala tainas vormi ja küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 1 tund või kuni tainas enam tiku külge ei jää.