Aprikoosi-toskakook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Puuviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Aprikoosi-toskakook

12 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 3
    kanamuna
  • 2 dl
    suhkrut
  • 2.5 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    mandlijahu
  • 1.5 tl
    küpsetuspulbrit
  • 100 g
    sulatatud margariini
  • 1 purk
    (420/235 g) konserveeritud poolikuid aprikoose
  • Glasuur:
  • 100 g
    margariini
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 dl
    piima
  • 1 sl
    nisujahu
  • 100 g
    mandlilaaste
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu vahu hulka vaheldumisi sulatatud rasvainega. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud umbes 25 x 32 cm suurusele väikesele ahjuplaadile või -vormi. Küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures umbes 20 minutit. Võta põhi ahjust välja ja tõsta temperatuur 225 kraadini. Nõruta aprikoosid. Lase glasuuri koostisosad segades keema. Aseta aprikoosid koogi peale ja kata glasuuriga. Küpseta umbes 10 minutit seni, kuni pind on pruunikas. Tõsta jahtuma ja lõika tükkideks.