Liigitus
Koostisosad
- Taigen:
-
3 dlnisujahu
-
1 slsuhkrut
-
soola
-
125 gmargariini
-
2 slkülma vett
- Täidis:
-
1 kghapukaid õunu
-
2 slsidrunimahla
-
1 dlsuhkrut
-
2 slkartulitärklist
-
1.5 tlkaneeli
-
0.2 tlsoola
- Peale panemiseks:
-
määrimiseks piima
-
suhkrut
Valmistamisjuhend
Sega köögikombainis jahu, suhkur ja sool. Lisa väikeste tükkidena külm margariin ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Pane tainas toidukilesse ja tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi. Koori ja tükelda õunad, eemalda südamikud. Sega omavahel täidise koostisosad. Määri sügavate äärtega pirukavorm (läbimõõt u 26 cm) võiga. Võta taignast 1/3 ja rulli õhukeseks plaadiks. Tõsta vormi põhja. Suru taigen tihedalt vormi põhja ja äärtesse. Torka taigna sisse kahvliga augud. Vala täidise koostisosad vormi sisse ja kata ülejäänud rullitud taignaga. Lõika koogi keskele väike auk. Määri piimaga ja raputa peale suhkrut. Küpseta ahjus alumisel tasandil 200 kraadi juures umbes tund aega. Kata vajadusel fooliumiga. Lase pirukal enne serveerimist korralikult jahtuda.