
Liigitus
Ahjufilee
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Kas otsid mõtteid pidupäevaroaks? Ahjufilee, tume punaveinikaste, Hasselbackeni kartulid ja kuumad aedviljad on klassikaline kombinatsioon. Paku algatuseks šampinjonisuppi ja väikesi pähklikukleid. Magustoiduks sobivad juustud ja moosid ning Prantsuse sidrunikook. Kõigi nende toitude retseptid leiad meie teenuse alt. Head isu!
Koostisosad
-
800 gveise välisfileed
-
1 slõli
-
2peenestatud küüslauguküünt
-
2 slsojakastet
-
1 tltüümiani
-
1 tlrosmariini
-
1 tlpurustatud musta pipart
-
1 tlsoolahelbeid
Valmistamisjuhend
Eemalda fileelt kelme. Määri filee pinnale õli ning pruunista liha kiiresti kuumal pannil. Pane liha ahjuvormi, pintselda sojakastmega ja määri pinnale kõik maitseained, välja arvatud sool. Lükka lihatermomeeter filee kõige paksemasse kohta. Küpseta liha 110-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni lihatermomeeter näitab 55 kraadi.
Enne viilutamist lase lihal vähemalt 10 minutit kaetult seista. Puista lihaviilude peale soolahelbeid.