Kõrvitsahoidis
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Hoidised, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Eelroog

Kõrvitsahoidis

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1.5 l
    kõrvitsalaaste, -kuubikuid või -ribasid
  • 2
    suurt ribadeks lõigatud sibulat
  • 1
    punane paprika ribadena
  • 2 dl
    vett
  • 2 dl
    5% lauaäädikat
  • 0.8 dl
    suhkrut
  • 1
    kaneelipulk või tähtaniis
  • 2 tl
    sinepiseemneid
  • 3
    viilutatud küüslauguküünt
 

Valmistamisjuhend

Eemalda kõrvitsalt koor ja seemned. Lõika kõrvits laastudeks, kuubikuteks või ribadeks. Eemalda paprikalt seemned ja lõika paprika ribadeks.

Pane vesi, lauaäädikas, suhkur, kaneelipulk või tähtaniis, sinepiseemned ning kooritud ja viilutatud küüslauguküüned potti ja lase keema. Lisa ülejäänud ained ja lase paar minutit vaikselt keeda. Tõsta hoidis ühte või mitmesse klaaspurki ja kaaneta.

Hoia jahedas kohas. Hoidis säilib külmkapis mitu kuud. Paku liha- või kanaroogade juurde.