Krõbedad bataadifriikad ja apelsinimajonees
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Vegan, Juur- ja köögiviljad, Sisaldab tsitruseid, Eelroog

Krõbedad bataadifriikad ja apelsinimajonees

4-le inimesele

 

Ahjus valmistatud bataadifriikad küpsevad pehmeks ja magusaks. Värskendav apelsinimajonees lisab bataadifriikatele mahlast mekki. Kasutades veganmajoneesi sobib retsept ka veganitele.

Lisa

Koostisosad

  • 800 g
    bataati
  • 1 dl
    õli
  • 2 spl
    suitsupaprikat
  • 1 tl
    tšillimaitseainet
  • 1 tl
    soola
  • Apelsinimajonees:
  • 2 dl
    kvaliteetset majonees
  • 2 spl
    apelsinimahla (võid kasutada sama apelsini mahla, mille koore oled enne ära riivinud)
  • 1
    apelsini riivitud koor
  • 1 tl
    laimimahla
 

Valmistamisjuhend

Bataadifriikad: pese bataadid hoolega puhtaks ning lõika sõrmejämedusteks pulkadeks. Sega kausis bataadipulgad, õli ja maitseained hästi läbi. Kalla bataadifriikad küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Apelsinimajonees: sega omavahel majonees, apelsini- ja laimimahl ja apelsinikoor. Paku kuumade ja krõbedate bataadifriikate kõrvale.