
Liigitus
Värvikas võileivatort kitsejuustu ja peediga
8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Võileivatort on peolaua ehe. Asenda traditsiooniline majoneesi-, singi- ja kaloriküllane täidis kergemate köögiviljadega, kaunista tort värvikate ürtidega ning lase külaliste kiidusõnadel end paitada!
Koostisosad
-
12 viilusuurt täisteraröstsaia
-
Niisutamiseks:
-
5 splvett
-
3 splsidrunimahla
-
Toorjuustutäidis:
-
125 gkitsejuustu
-
150 gmaitsestamata toorjuustu
-
1 dlkreeka jogurtit
-
100 gvärsket kurki
-
Soola ja musta pipart
-
Peeditäidis:
-
125 gmarineeritud peeti
-
150 gmaitsestamata toorjuustu
-
1 splmädarõigast
-
1 tlvedelat mett
-
Soola
-
Avokaadotäidis:
-
2suurt küpset avokaadot
-
100 gtoorjuustu
-
1 tllaimi- või sidrunimahla
-
3 splhakitud murulauku
-
Kaunistuseks:
-
1 splpiiniaseemneid
-
1laim
-
0.5värsket kurki
-
125 gkitsejuustu
-
Basiilikulehti
-
Päev enne:
Valmistamisjuhend
Päev enne:
1. Valmista juustutäidis: eemalda kitsejuustult välimine kiht ning tükelda juust blenderi või sauseguri kannu. Lisa toorjuust ja vurista segu ühtlaseks. Kalla juustumass kaussi, lisa jogurt ja sega läbi.
Poolita kurk ning eemalda lusikaga seemned. Lõika kurk väikesteks kuubikuteks ja lisa juustusegule. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Valmista peeditäidis: purusta nõrutatud punapeet blenderis või sauseguris. Lisa toorjuust, mesi ja mädarõigas ning sega korralikult läbi.
3. Lõika röstsaiaviiludelt koorikud ära ning aseta esimesed neli saiaviilu ruudukujuliselt vaagnale. Pintselda saiaviile sidruniveega ning kata juustutäidisega. Tõsta täidise peale järgmine kiht saiaviile, niisuta ning kata peeditäidisega. Tõsta peale saiaviilud, niisuta ning kata toidukilega. Jäta võileivatort külmikusse maitsestuma.
Järgmisel päeval:
1. Eemalda tordilt toidukile. Tõsta kaunis serveerimisvaagen tordi peale ning keera tort vaagnaga koos ümber nii, et endisest alumisest küljest saab pealmine.
2. Valmista avokaadokate: koori ja tükelda avokaadod. Lisa toorjuust ja sidrunimahl ning purusta blenderis või sauseguriga ühtlaseks. Sega hulka hakitud murulauk ja maitsesta soola ja pipraga. Kata avokaadokattega tort nii pealt kui soovi korral ka külgedelt.
3. Rösti piiniaseemned kuival pannil madalas kuumuses kaunilt kuldpruuniks ning lase neil hetk jahtuda. Lõika kurgist õhukesed viilud, viiluta laim ja kitsejuust. Kaunista tort kurgi, piiniaseemnete ja laimiga.