Liigitus
Porgandi-ananassikook
12 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada
” Porgand, kookos ja ananass teevad selle koogi mahlaseks. Porgandi-ananassikoogi täidises on toorjuustu, apelsini ja Kreeka pähkleid.
Koostisosad
-
3kanamuna
-
1 dlrapsiõli
-
2.5 dlsuhkrut
-
3 dlnisujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
1 tlkaneeli
-
2porgandit (200 g)
-
1 dlkookoshelbeid
-
1 purk(227/140 g) purustatud ananassi
- Glasuur:
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
1.5 dltuhksuhkrut
-
ühe maheapelsini peenelt riivitud koor
-
1 slapelsinimahla
-
Kreeka pähkleid
Valmistamisjuhend
Klopi munad lahti. Sega hulka õli ja kokku segatud kuivained. Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Sega riivitud porgand, kookoshelbed ja ananass koos mahlaga kuivainetega koos tainaks. Vooderda lahtikäiva vormi põhi (läbimõõt 20–22 cm) küpsetuspaberiga. Küpseta 200-kraadise ahjus alumises osas umbes tund aega või kuni koogi servad tulevad vormi küljest lahti. Eemalda vormist ja lase jahtuda. Valmista glasuur. Sega kokku toorjuust, tuhksuhkur, apelsinikoor ja -mahl. Määri glasuur koogi peale. Kaunista pähklitega.