Liigitus
Peedipihvid ja praesibul
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Peedist saad mahlaseid juurviljapihve! Peedipihvide juurde sobib imehästi praesibul. Paku peedipihve koos salatiga kas omaette roana või lihatoidu juurde.
Koostisosad
-
4suurt peeti
-
1 tlsoola
-
1 dlnisujahu
-
2kanamuna
-
2 dlriivsaia
-
0.5 tlvalget või musta pipart
-
2suurt sibulat
-
veidi soola
-
veidi suhkrut
-
praadimiseks õli
Valmistamisjuhend
Keeda peedid koos koorega küpseks. Jahuta külmas vees ja koori. Lõika iga peedi keskelt kaks tubli sentimeetri paksust viilu (pihvi). Hoia ülejäänud peet näiteks salati jaoks alles. Maitsesta viilud soolaga.
Pane nisujahu, muna ja riivsai kõik eraldi supikaussi. Maitsesta riivsaia pipraga. Keera peediviile kõigepealt nisujahus, seejärel lahtiklopitud munas ja lõpuks riivsaias. Lase paneeringul hetk taheneda.
Lõika sibulad ratasteks, kuumuta pannil lusikatäis õli ja prae sibulad helepruuniks. Lisa pisut soola ja suhkrut, kuumuta ja tõsta siis sibulad pannilt.
Prae neli pihvi korraga õlis keskmisel kuumusel kenasti pruuniks.