Peedipihvid ja praesibul
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Sisaldab muna, Eelroog, Pearoog

Peedipihvid ja praesibul

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Peedist saad mahlaseid juurviljapihve! Peedipihvide juurde sobib imehästi praesibul. Paku peedipihve koos salatiga kas omaette roana või lihatoidu juurde.

Lisa

Koostisosad

  • 4
    suurt peeti
  • 1 tl
    soola
  • 1 dl
    nisujahu
  • 2
    kanamuna
  • 2 dl
    riivsaia
  • 0.5 tl
    valget või musta pipart
  • 2
    suurt sibulat
  • veidi soola
  • veidi suhkrut
  • praadimiseks õli
 

Valmistamisjuhend

Keeda peedid koos koorega küpseks. Jahuta külmas vees ja koori. Lõika iga peedi keskelt kaks tubli sentimeetri paksust viilu (pihvi). Hoia ülejäänud peet näiteks salati jaoks alles. Maitsesta viilud soolaga.

Pane nisujahu, muna ja riivsai kõik eraldi supikaussi. Maitsesta riivsaia pipraga. Keera peediviile kõigepealt nisujahus, seejärel lahtiklopitud munas ja lõpuks riivsaias. Lase paneeringul hetk taheneda.

Lõika sibulad ratasteks, kuumuta pannil lusikatäis õli ja prae sibulad helepruuniks. Lisa pisut soola ja suhkrut, kuumuta ja tõsta siis sibulad pannilt.

Prae neli pihvi korraga õlis keskmisel kuumusel kenasti pruuniks.