
Liigitus
Pasha-rullbiskviit
10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Pasha-rullbiskviit sobib lihavõttepühade magustoiduks. Pashat meenutava maitse annavad rullile hõrk vahukoore-kohupiimasegu, virsikud, pistaatsiapähklid ja rosinad. Lase kohupiimarullil umbes tund aega külmkapis seistes maitsestuda. Serveeri hea tee või kohviga.
Koostisosad
-
4muna
-
1.5 dlsuhkrut
-
1 dlnisujahu
-
0.8 dlkartulitärklist
-
1 tlküpsetuspulbrit
- Täidis ja kate:
-
2 dlvahukoort
-
0.5 dlkuldset roosuhkrut (Golden caster sugar)
-
200 gvanillikohupiima
-
1 dlkooritud pistaatsiapähkleid
-
0.5 dlkuldseid rosinaid
-
1 purk(410/230 g) poolitatud virsikuid
-
1 dlaprikoosikeedist
Valmistamisjuhend
Vahusta munad suhkruga. Sega kuivained kokku, sõelu läbi ning lisa ettevaatlikult segades munavahule. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat tainaga ning küpseta 225 kraadi juures umbes 7 minutit. Kummuta biskviitpõhi suhkruga kaetud paberile. Eemalda biskviidilt küpsetuspaber ja lase jahtuda.
Vahusta koor suhkruga. Lisa kohupiim ja aprikoosikeedis. Tõsta u 1 dl kohupiimasegust katte jaoks kõrvale. Koori ja purusta pähklid, jäta osa kaunistamiseks. Lisa pähklid ja rosinad kohupiimasegule ning sega ühtlaseks.
Kata biskviitpõhi kohupiimaseguga. Viiluta poolitatud virsikud. Jäta üks poolitatud virsik kaunistamiseks. Aseta virsikuviilud biskviitpõhja pikemale servale ja alusta rullimist sellest servast. Keera biskviit rulli.
Lase rullil umbes tund aega külmkapis seista. Kata ülejäänud kohupiimaseguga. Kaunista virsiku ja pähklitega