
Liigitus
Koostisosad
-
100 gmargariini
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
1 tlkardemoni
-
soola
-
1 dlsuhkrut
-
1kanamuna
-
8 dlnisujahu
-
1kanamuna määrimiseks
- Õunapüree:
-
5.5(u 700 g) (kodumaist) õuna
-
0.5sidruni mahl
-
3 slvett
-
3 dlmoosisuhkrut
- Peale:
-
5.5(kodumaist) õuna
-
2 tlkaneeli
-
4.5 slsuhkrut
Valmistamisjuhend
Valmista õunapüree. Koori õunad, eemalda seemnekojad ja haki peeneks. Tõsta potti õunatükid, sidrunimahl, pisut vett ja moosisuhkur. Keeda umbes 10 minutit, vahepeal segades. Püreesta. Lase jahtuda. Sulata kastrulis rasvaine ja kalla hulka piim. Soojenda käesoojaks. Vala segu kaussi ja murenda hulka pärm. Lisa maitseained ja muna ning sega. Lisa jahu ja sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Sõtku tainas jahuga kaetud laual sitkemaks ja rulli ahjuplaadi suuruseks leheks. Eemalda õuntest seemnekojad. Ära koori, lõika õhukesteks viiludeks. Määri piruka servad lahtiklopitud munaga ja määri tainapõhjale õunapüree. Lao õunaviilud tainale ning raputa peale kaneeli ja suhkrut. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit.