Tuunikalalasanje
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab kala, Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Pastatoidud, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Kala, Itaalia, Pearoog

Tuunikalalasanje

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 15
    lasanjeplaati
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 sl
    rapsiõli
  • 2 purki
    (400 g/tk) purustatud tomateid
  • 2
    kalapuljongikuubikut
  • 1 sl
    punet
  • 0.2 tl
    purustatud musta pipart
  • 2
    konservi (185/140 g/tk) tuunikalatükke
  • 1 dl
    hakitud tilli
  • Piimakaste:
  • 50 g
    margariini
  • 5 sl
    nisujahu
  • 1 l
    piima
  • 1 tl
    soola
  • 1 pakk
    (150 g) riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Määri ahjuvorm rasvaga. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Hauta õlis klaasjaks. Lisa purustatud tomatid, puljongikuubik, pune ja pipar. Hauta 20 minutit. Lisa tuunikala ja till. Sulata kastrulis margariin ja lisa jahu. Sega veidi aega madalal temperatuuril, kuni segu paisuma hakkab. Lisa vähehaaval pidevalt segades piim. Keeda kastet mõni minut pidevalt segades. Lisa sool ja pool riivjuustust. Lao lasanje valmis. Tõsta vormi põhja tuunikalakastet, seejärel piimakastet ja kata lasanjeplaatidega. Korda, kuni vorm täidetud. Jäta kõige peale piimakaste ning kata ülejäänud riivjuustuga. Küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase enne serveerimist veidi aega seista.