Liigitus
Koostisosad
-
1 kgsushi-riisi
- Äädikakaste:
-
1 dlvett
-
1 dltuhksuhkrut
-
1.5 dlvalge veini äädikat
-
2 slmeresoola
- Lisaks:
-
350 gmajoneesi
-
1tuub (45 g) mädarõigast
-
800 gkülmsuitsulõhet õhukeste viiludena
-
(röstitud) seesamiseemneid
-
sojakastet
Valmistamisjuhend
Loputa riis. Tõsta potti ja leota vees 15 minutit, seejärel vala vesi läbi sõela ära. Lisa riisile 16 dl vett. Keeda tasasel tulel kaanega kaetult umbes 10 minutit või kuni vesi on riisi imendunud. Lase riisil toatemperatuuril jahtuda. Valmista äädikakaste. Vala koostisosad potti ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Jahuta. Vala äädikakaste riisile. Tõmba spaatliga riisi risti- ja pikkupidi jooni, otsekui lõikaksid riisi. Jätka, kuni kaste on riisiga segunenud. Laota riis spaatliga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kokku majonees ja mädarõigas. Määri segu ühtlaselt riisile. Kata lõheviiludega. Lõika terava vette kastetud noaga ruutudeks. Serveeri kohe või pane toidukilega kaetult 1–2 tunniks külmkappi. Puista üle seesamiseemnetega. Serveeri sojakastmega.