Porgandivorm
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Jõulud, Juur- ja köögiviljad, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog

Porgandivorm

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Porgandivorm on traditsiooniline jõululaua lemmik, mille maitse viivad täiuseni peale pandud võitükikesed.

Lisa

Koostisosad

  • 3 dl
    vett
  • 1.5 dl
    pudruriisi
  • 7 dl
    piima
  • 1.5 kg
    porgandeid
  • 5 dl
    vett
  • 1 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • 0.5 tl
    soola
  • 3 sl
    tumedat siirupit
  • purustatud valget pipart
  • Peale:
  • 3 sl
    riivsaia
  • 1 sl
    võid
 

Valmistamisjuhend

Lase 3 dl vett keema ja kalla hulka riis. Keeda, kuni kogu vesi on riisi imendunud. Lisa piim ja lase kaane all peaaegu pudruks haududa. Keeda kooritud ja tükeldatud porgandid soolaga maitsestatud vees täiesti küpseks. Nõruta porgandid ja püreesta. Sega püree hulka muna ja maitseained. Sega hulka riisipuder. Kalla segu määritud ahjuvormi (u 2 l). Tee pinnale lusikaga kaunistusi ja raputa peale riivsai. Pane pinnale võitükikesi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 2 tundi.