Meeldib
5
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Porgandivorm
8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Porgandivorm on traditsiooniline jõululaua lemmik, mille maitse viivad täiuseni peale pandud võitükikesed.
Koostisosad
-
3 dlvett
-
1.5 dlpudruriisi
-
7 dlpiima
-
1.5 kgporgandeid
-
5 dlvett
-
1 tlsoola
-
1kanamuna
-
0.5 tlsoola
-
3 sltumedat siirupit
-
purustatud valget pipart
- Peale:
-
3 slriivsaia
-
1 slvõid
Valmistamisjuhend
Lase 3 dl vett keema ja kalla hulka riis. Keeda, kuni kogu vesi on riisi imendunud. Lisa piim ja lase kaane all peaaegu pudruks haududa. Keeda kooritud ja tükeldatud porgandid soolaga maitsestatud vees täiesti küpseks. Nõruta porgandid ja püreesta. Sega püree hulka muna ja maitseained. Sega hulka riisipuder. Kalla segu määritud ahjuvormi (u 2 l). Tee pinnale lusikaga kaunistusi ja raputa peale riivsai. Pane pinnale võitükikesi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 2 tundi.