Porgandirisoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Itaalia, Pearoog

Porgandirisoto

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 3
    porgandit
  • 2
    väikest sibulat
  • 2 sl
    õli
  • 2.5 dl
    risotoriisi
  • 3 dl
    porgandimahla
  • 5 dl
    köögiviljapuljongit
  • 2 tl
    punet
  • 0.5 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • 1.5 dl
    riivitud parmesani
 

Valmistamisjuhend

Koori porgandid ja sibul ning lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kastrulis õli ning lisa porgandid ja sibul. Hauta 5 minutit aeg-ajalt segades. Lisa riis, sega veidi ning seejärel lisa porgandimahl. Oota, kuni vedelik imendub. Seejärel lisa vähehaaval köögiviljapuljongit, oodates enne uue koguse lisamist, kuni eelmine on imendunud. Sega aeg-ajalt. Valmimise lõpus maitsesta pune, näpuotsatäie soola ja pipra ning riivitud parmesaniga. Paku näiteks kana või kala kõrvale.