
Meeldib
2
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
250 gporgandeid
-
3.5 dlvett
-
25 g(0,5 pulka) pärmi
-
1 tlsoola
-
1 tlsuhkrut
-
8 dlsepikujahu
-
4 sloliiviõli
- Peale:
-
1 sloliiviõli
-
soolahelbeid
Valmistamisjuhend
Pese, koori ja tükelda porgandid. Keeda soolaga maitsestatud väheses vees küpseks. Vala vesi ära ja püreesta porgandid.
Murenda pärm käesoojas piimas. Lisa porgandipüree, maitseained, pool õlist ja sõtku hulka jahu. Lase tainal umbes 45 minutit kerkida.
Määri ahjuvorm (u 25 x 35 cm) ülejäänud õliga. Kalla pehme tainas ahjuvormi. Nirista peale õli ja raputa pinnale soolahelbeid. Vajuta pinna sisse süvendeid, et maitsed leiva sisse imenduksid. Lase 15 minutit kerkida. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.