Pohlane pajasai
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Marjad, Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Pohlane pajasai

1 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kaunis ja maitsev pohlasai sobib ka kingituseks. Enne saia küpsetamist soojenda pada ahjus.

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    nisujahu
  • 2 dl
    kaerahelbeid
  • 1 dl
    rukkikliisid
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    kuivpärmi
  • 4 dl
    vett
  • 1 dl
    külmutatud pohlasid
 

Valmistamisjuhend

Sega kuivained omavahel ja lisa hulka 42-kraadine vesi. Kata kilega ja lase öö läbi, s.t umbes 12 tundi toatemperatuuril seista. Tõsta kaanega 2–3-liitrine ahjupada ahju ja lülita ahi pooleks tunniks 225 kraadi peale. Kummuta tainas jahusele lauale ja kalla peale pooleldi sulanud pohlad. Keera kiiresti ümmarguseks pätsiks ja lase rätikuga kaetult pool tundi kerkida. Tõsta sai kuuma patta ja kata kaanega. Küpseta 30 minutit. Eemalda kaas ja küpseta veel 15 minutit.