Pastitsio ehk Kreeka makaronivorm
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Suhkruvaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Pastatoidud, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Vahemere, Pearoog

Pastitsio ehk Kreeka makaronivorm

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Hakklihakaste:
  • 1 pakk
    (400 g) hakkliha
  • 1
    sibul
  • 3
    küüslauguküünt
  • 1 purk
    (500 g) passeeritud tomateid
  • 1 dl
    vett
  • 1
    lihapuljongikuubik
  • 2 sl
    sojakastet
  • 3 sl
    tomatipastat
  • 1 tl
    paprikapulbrit
  • 1 tl
    punet
  • 0.5 tl
    kaneeli
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • Piimakaste:
  • 50 g
    margariini
  • 4 sl
    nisujahu
  • 5 dl
    piima
  • 0.5 tl
    soola
  • 1 dl
    riivjuustu
  • 1
    kanamuna
  • Lisaks:
  • 7 dl
    pennesid
  • 2
    kanamuna
  • 1 dl
    riivjuustu
  • Peale:
  • 1.5 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Prae hakkliha pannil. Lisa hulka peenestatud sibul ja küüslauguküüned. Sega veidi. Lisa passeeritud tomat ja purgi loputusvesi. Murenda hulka lihapuljongikuubik ja maitsesta kaste.

Keeda penned pakendil oleva õpetuse järgi.

Valmista piimakaste. Sulata margariin, lisa jahu ja lase segul keema tõusta, pidevalt segades. Lisa piim, kogu aeg segades. Keeda mõni minut ja maitsesta soolaga. Tõsta kõrvale. Sega hulka riivjuust ja muna.

Nõruta penned ning sega hulka kanamunad ja riivjuust. Kalla pennesegu määritud ahjuvormi põhja. Vala peale hakklihakaste. Määri peale piimakaste. Raputa peale riivjuustu. Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 45 minutit.