Õuna-peekoni põrsarull
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Jõulud, Keeruline valmistada, Varu aega, Sisaldab teravilja, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Pearoog

Õuna-peekoni põrsarull

10 portsjonit
Varu aega
Keeruline valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1.5 kg
    põrsa välisfileed
  • 3 sl
    sinepit
  • 1 tl
    soola
  • 0.2 tl
    purustatud musta pipart
  • Täidis:
  • 1
    hapu õun
  • 4
    peekoniviilu
  • 1
    sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    õli
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    tüümiani
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • 1 viil
    pisut kuivanud saia
  • 1
    apelsini riivitud koor
  • 3 sl
    vahtrasiirupit
  • sidumiseks puuvillast kööginööri
  • praadimiseks margariini ja õli
  • Kaste:
  • 1 dl
    küpsetusleent
  • 1 dl
    vahtrasiirupit
  • 1 dl
    apelsinimahla
  • 50 g
    margariini või võid
 

Valmistamisjuhend

Valmista täidis. Koori õun ja lõika kuubikuteks. Tükelda peekon. Koori ja peenesta sibulad. Prae peekon ja sibul pannil. Lisa õunakuubikud ja maitseained, sega pisut. Kalla segu kaussi. Riivi hulka saiaviil ja pestud apelsini koor. Lisa siirup.

Lõika põrsafilee üheks tükiks lahti, alates filee servast. Vasarda filee kergelt üle. Maitsesta sinepi, soola ja pipraga.

Kanna täidis poolele fileele (pikisuunas). Keera filee tihedaks rulliks ja seo niisutatud kööginööriga kinni.

Pruunista rulli pannil õlis. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Lükka lihatermomeeter rulli kõige paksemasse kohta ja tõsta rull ahjuvormi. Loputa pann 2 dl veega ja kalla loputusleem rulli peale. Küpseta 150-kraadises ahjus tubli tund, kuni liha sisetemperatuur on 78 kraadi. Paar korda küpsemise jooksul kasta liha leemega üle.

Võta rull ahjust ja kata fooliumiga. Lase 15 minutit tõmmata. Sõelu leem kastrulisse, lisa siirup ja mahl. Keeda 5 minutit. Sega tükkidena hulka rasvaine. Eemalda nöör ja lõika liha viiludeks. Paku koos kastmega.