
Meeldib
3
1
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
1 kgjahust kartulit
-
4 dlpiima
-
0.8 dlsiirupit
-
0.5 dlkaljalinnaseid
-
2 tlsoola
-
1 tlaniisiseemneid
-
0.5 tlfenkoliseemneid
-
7 dljämedat täistera rukkijahu
-
1 pakkkuivpärmi
-
8 dlnisujahu
- Määrimiseks:
-
2 slsiirupit
-
2 slvett
Valmistamisjuhend
Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Keeda pehmeks ja nõruta. Püreesta kartulid elektrimikseri või pudrunuiaga. Sega hulka piim, siirup ja linnased. Maitsesta soola ja purustatud seemnetega. Sega kuivpärm rukkijahuga ja sega jahu käesooja taina hulka. Lisa taignasse vähehaaval nisujahu nii, et tainas jääb sitke ja tugev. Lase tainal tund aega toatemperatuuril kerkida. Sõtku tainas jahusel laual läbi ja vormi sellest kaks leiba. Tõsta leivad 15 minutiks küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes tund aega. Küpsemise lõpupoole pintselda leibasid siirupiveega.