Jõulumaitselised lihapallipulgad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Jõulud, Suhkruvaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Uus aasta, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Veiseliha, Eelroog, Pearoog

Jõulumaitselised lihapallipulgad

16 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Nelk ja kaneel annavad lihapallidele jõuluse maitse. Aja lihapallid soolakõrsikute otsa, hammusta ja tunne maitset. Lõbusad lihapallivardad sobivad ka advendipeole ja muudele aastalõpu pidudele.

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    hakkliha
  • 4 sl
    kaerahelbeid
  • 1 dl
    koort
  • 1
    väike sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1 sl
    õli
  • 1 tl
    soola
  • 0.5 tl
    jahvatatud vürtspipart
  • 0.5
    jahvatatud nelki
  • 0.5 tl
    jahvatatud kaneeli
  • 3 sl
    peenestatud peterselli
  • Praadimiseks:
  • õli
  • Lisaks:
  • 16
    soolapulka
 

Valmistamisjuhend

Mõõda kaerahelbed koos koorega kaussi. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibul pannil õlis klaasjaks. Lisa kaera-kooresegule sibul ja hakkliha. Lisa maitseained ja peenestatud petersell. Sega ühtlaseks massiks. Veereta niisutatud kätega väiksed lihapallid. Küpseta lihapalle kahes jaos kas pannil või 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lükka lihapallid soolakõrsikute otsa.