
Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Jõulumaitselised lihapallipulgad
16 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Nelk ja kaneel annavad lihapallidele jõuluse maitse. Aja lihapallid soolakõrsikute otsa, hammusta ja tunne maitset. Lõbusad lihapallivardad sobivad ka advendipeole ja muudele aastalõpu pidudele.
Koostisosad
-
400 ghakkliha
-
4 slkaerahelbeid
-
1 dlkoort
-
1väike sibul
-
1küüslauguküüs
-
1 slõli
-
1 tlsoola
-
0.5 tljahvatatud vürtspipart
-
0.5jahvatatud nelki
-
0.5 tljahvatatud kaneeli
-
3 slpeenestatud peterselli
- Praadimiseks:
-
õli
- Lisaks:
-
16soolapulka
Valmistamisjuhend
Mõõda kaerahelbed koos koorega kaussi. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibul pannil õlis klaasjaks. Lisa kaera-kooresegule sibul ja hakkliha. Lisa maitseained ja peenestatud petersell. Sega ühtlaseks massiks. Veereta niisutatud kätega väiksed lihapallid. Küpseta lihapalle kahes jaos kas pannil või 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Lükka lihapallid soolakõrsikute otsa.