
Liigitus
Šokolaadi-mascarpone kook
12 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” See mahlane kook sisaldab šokolaadi, mascarpone juustu ja maitse järgi piimakohvi või kakaod. Soovi korral võid koogi kaunistamiseks teha suhkrumassist või martsipanist kujundeid.
Koostisosad
-
125 gvõid
-
100 gküpsetusšokolaadi
-
1.5 dlsuhkrut
-
3kanamuna
-
2.5 dlnisujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
0.5 dlkakaopulbrit
-
1 dlkoort
- Niisutamiseks:
-
1.5 dlpiimakohvi või kakaod
- Täidis:
-
125 gmascarpone juustu
-
1 dlvahukoort
-
2 slsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
- Glasuur:
-
125 gmascarpone juustu
-
0.5 dltuhksuhkrut
-
100 gküpsetusšokolaadi
Valmistamisjuhend
Kata lahtikäiva põhjaga vormi põhi (20 cm) küpsetuspaberiga, määri ääred võiga. Sulata või, tükelda hulka šokolaad ja sega läbi. Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained ja sõelu need taina hulka. Lisa koor ja pisut jahtunud šokolaadisegu. Kalla pool tainast vormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 15 minutit. Eemalda kook vormist. Küpseta teine pool tainast teiseks kihiks. Niisuta jahtunud põhjad piimakohvi või kakaoga. Vahusta koor (vanilli)suhkruga koos pehmeks vahuks. Lisa mascarpone. Määri või pritsi segu ühele koogipõhjale, pane teine põhi segu peale. Sulata glasuuri jaoks šokolaad. Sega šokolaad tuhksuhkruga magustatud mascarpone hulka. Määri glasuur koogi peale.
Nõuanne: Tee lahtirullitud suhkrumassist või martsipanist kujundeid, millega kooki kaunistada.