Lihavõtte Bostoni sai
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Lihavõtted, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Ameerika

Lihavõtte Bostoni sai

9 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 tl
    kardemoni
  • soola
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 8 dl
    nisujahu
  • 75 g
    margariini
  • Vahele:
  • 75 g
    margariini
  • 1 purk
    (250 g) sidrunikohupiima
  • 4 sl
    suhkrut
  • 1 tl
    kaneeli
  • 1 dl
    rosinaid
  • Määrimiseks:
  • kanamuna
  • Peale:
  • tuhksuhkrut
  • valmis suhkruglasuuri
 

Valmistamisjuhend

Murenda pärm käesoojas piimas. Sega hulka maitseained, suhkur, muna ja osa jahust. Mikserda veidi aega. Lisa ülejäänud jahu ja pehme või ning sõtku tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Vooderda lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 26 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks (35 x 50 cm) ristkülikuks. Määri tainalehele pehme margariin ja sidrunikohupiim. Raputa peale suhkur, kaneel ja rosinad.

Keera tainas rulli. Lõika rull 9 tükiks. Pane tükid vormi, lõikepind ülespoole, jättes vahele kerkimisruumi. Kata rätikuga ja lase 15 minutit kerkida. Määri pind munaga. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit. Lase saial vormis jahtuda, kummuta alles jahtunult. Kaunista pind tuhksuhkru ja suhkruglasuuriga.