Aprikoosivaht
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piimatooted, Puuviljad, Munavaba, Lihtne valmistada, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid

Aprikoosivaht

4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    kuivatatud pehmeid aprikoose
  • 2
    želatiinilehte
  • 200 g
    maitsestamata väherasvast toorjuustu
  • 0.5
    sidruni koor
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 3 sl
    sidrunimahla
  • 2 dl
    väherasvast vahukoort
  • Peale panemiseks:
  • 4.5 sl
    mandlilaaste
 

Valmistamisjuhend

Lase aprikoosid kannmikseris tugevaks püreeks. Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Pehmenda kausis toorjuust ja lisa aprikoosipüree, korralikult pestud sidruni riivitud koor ning suhkur. Kuumuta potis sidrunimahl ja lahusta pigistatud želatiin mahlas. Lase veidi aega jahtuda ja lisa želatiinileem ettevaatlikult segades juustusegule. Lisa lõpuks segades vahustatud koor. Tõsta segu lusikaga pokaalidesse ja lase külmas paar tundi tarretuda. Rösti mandlilaastud kuival pannil kuldpruuniks ja raputa pokaalide sisu peale.