Liigitus
Võileivatort tzatziki ja külmsuitsulõhega
14-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
Koostisosad
- Täidis:
-
5želatiinilehte
-
300 gkurki
-
2konserveeritud kurki
-
200 gfetajuustu
-
300 gkülmsuitsulõhet
-
5 dlKreeka jogurtit
-
1 dlhakitud maitsetaimi, näiteks tilli, münti, murulauku
-
2küüslauguküünt
-
0.5 tlsoola
-
2 slsidrunimahla
- Kaunistuseks:
-
100 gkülmsuitsulõhe viile
-
viilutatud kurki
-
sidruniviile
-
tilli
- Veel läheb vaja:
-
12 viilurukkiröstleiba
Valmistamisjuhend
Valmista täidis. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Riivi kurgid ja nõruta sõelal umbes 10 minutit.
Suru fetajuust kahvliga puruks. Lõika külmsuitsulõhe hästi väikesteks tükkideks. Sega jogurt, riivitud kurk, fetajuust, lõhetükid ja maitsetaimed. Maitsesta riivitud küüslaugu ja soolaga.
Pigista vesi želatiinilehtedest välja ja lahusta lehed keevas sidrunimahlas. Nõruta leem täidise hulka, samal ajal korralikult segades.
Lõika röstleiva ääred ära. Vooderda nelinurkne leivavorm (u 2,5 l) toidukilega.
Aseta põhjale kolm leivaviilu. Vajadusel lisa aukude täiteks leiba. Määri peale neljandik täidisest. Lao tort valmis ja pinnale kanna ülejäänud täidis.
Kata tort kilega ja jäta ööks seisma. Tõsta kook ettevaatlikult koos kilega serveerimiskandikule. Eemalda kile. Kaunista kurgi-, lõhe- ja sidruniviilude ning tilliga.